Facings voor tanden, voor een mooier gebit!

Facings zijn een dun laagje tandkleurig materiaal van porselein of composiet. Deze worden op het gebit geplakt om de vorm of kleur van de tanden aan te passen. Doorgaans worden facings toegepast om kapotte tanden te herstellen, spleten op te vullen of scheefstaande tanden te herstellen.

Het resultaat van een facing wordt bereikt door ze te plaatsen op een rij tanden. Deze facings worden doorgaans samen gemaakt in een laboratorium. Soms is het aangeraden om slechts een aantal tanden te voorzien van een facies, bijvoorbeeld bij een gebroken of dode tand. Wat meer informatie over tandfacings en wat kleinsman.de u kan bieden:

Verschillende soorten facings

1. Composiet facings

Deze facings worden vervaardigd uit kunsthars gevuld wordt met glasstukjes, die het uitzicht van de facings bepalen. Dergelijke facings worden laag voor laag aangebracht op het gebit en uitgehard, net zoals bij gewone vullingen. Daarna worden ze in vorm gesneden en afgewerkt met behulp van kleine freesjes en speciale polijsmiddelen.

De voordelen:

  • composiet facings zijn goedkoop
  • de facings kunnen in één keer door de tandarts geplaatst worden
  • ze zijn eenvoudig te herstellen

2. Porseleinen facings

Dergelijke facings ogen erg natuurlijk en worden eigenlijk gebakken in speciale laboratorium ovens. Porseleinen facings worden echter niet rechtstreeks in de mond gemaakt (wat bij composiet wel het geval is) maar er zijn dan wel twee zittingen bij de tandarts voor nodig.

De voordelen

  • een onopvallend, natuurgetrouw uitzicht
  • gladder en minder gevoelig voor verkleuring dan composiet
  • porselein gaat erg lang mee

Kleinsman.de hanteert een werkwijze waarbij zowel het esthetische aspect van uw gebit als de gezondheid ervan centraal staan. Bij het plaatsen van facings zijn nauwkeurigheid en het imiteren van natuurlijk ogende tanden erg belangrijk, en dat is dan ook precies wat de specialisten van van het Kleinsman Centrum u bieden!